Vreugde bij PSV tijdens het duel met BATE Borisov
NOS Voetbal

PSV'ers dromen van loting: 'Barcelona, Real of een Engelse club; maar niet Atlético'

Blij, voldaan, opgelucht en zelfs een beetje verrast over hoe eenvoudig PSV de tegenstander zijn wil had opgelegd. Zo reageerden de Eindhovense spelers na de 3-0 overwinning op BATE Borisov, waarmee ze de kwalificatie voor de Champions League van een vet uitroepteken voorzagen.

"We wilden op een bepaalde manier spelen en als dat dan zo lukt, dan ben je heel blij", stelde PSV-trainer Mark van Bommel. "Je merkte aan de sfeer in het stadion dat dit heel mooi was om naar te kijken."

Omdat Ajax dinsdag in Kiev ook al sterk voor de dag was gekomen, doen er dit jaar zelfs twee Nederlandse clubs mee in de Champions League. Een hele prestatie, vindt Van Bommel: "Volgens mij is het al een jaar of acht geleden dat dat is voorgekomen. En volgens mij blijven deze punten een jaar of vijf staan, dus natuurlijk is het belangrijk voor het Nederlandse voetbal. Laten we hopen dat we nog wat punten bij elkaar kunnen sprokkelen."

Van Bommel heeft geen voorkeur: 'Gewenste tegenstanders komen toch nooit uit'

Zijn collega Erik ten Hag hoopte na plaatsing van Ajax in Kiev op Bayern München als opponent in de groepsfase. Van Bommel, die ook een succesvol verleden heeft bij die club, spreekt bewust geen voorkeur uit. "Als je een gewenste tegenstander hebt, dan komt dat bijna nooit uit."

De Jong ziet Barcelona of Real wel zitten

Aanvoerder Luuk de Jong was vanavond betrokken bij alle drie de goals. Bij de eerste kopte hij de bal door op Steven Bergwijn, de tweede maakte hij zelf en bij de derde kruiste hij slim voor Hirving Lozano langs.

"Je weet dat Lozano een-op-een ijzersterk is. Dan probeer je die loopactie te maken, zodat de tegenstander moet kiezen. En dan schiet hij hem natuurlijk fantastisch binnen."

Luuk de Jong: 'Barcelona of Real lijkt me mooi, doe maar geen Atlético'

In de laatste twee eredivisiewedstrijden moest een treffer in blessuretijd nog uitkomst bieden voor de Eindhovenaren, vandaag ging het een heel stuk makkelijker.

"Tegen Fortuna en Zwolle hadden we het moeilijk", beaamde De Jong. "Ik heb Zwolle ook complimenten gegeven voor de wijze waarop ze ons bespeelden. Vandaag had ik het gevoel dat Borisov het wat minder slim deed. We kregen toch heel makkelijk Pereiro vrij tussen de linies en dan wordt het lekker voetballen."

De Jong is met PSV in ieder geval verzekerd van zes mooie affiches. Heeft De Jong een voorkeur? "Het zou mooi zijn om een keer Barcelona of Real Madrid deze kant uit te laten komen. Maar je wil ook graag door komen in de groep."

Één tegenstander staat in ieder geval niet op de verlanglijst van De Jong. "Doe maar geen Atlético, die hebben we al te vaak gehad."

Viergever hoopt op een Engelse club

Nick Viergever speelde eerder met Ajax in de Champions League. Tegen Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia. Ook hij had gehoord dat oud-collega Klaas-Jan Huntelaar de kampioen van Rusland noemde als favoriete opponent.

"Lokomotiv? Ja, waarom niet?", vindt ook Viergever. "Je wilt toch perspectief hebben. Maar ik hoop vooral op een Engelse tegenstander. Dat is een van de weinige landen, waar ik nog nooit in gespeeld heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl