Érick Gutiérrez in het shirt van CF Pachuca
NOS Voetbal

PSV haalt Gutiérrez dankzij Champions League-miljoenen naar Eindhoven

PSV heeft de felbegeerde Érick Gutiérrez overgenomen van CF Pachuca. De 23-jarige Mexicaanse middenvelder tekent voor vijf seizoenen bij de landskampioen.

Over transfersom werd geen mededeling gedaan. De Eindhovenaren zaten al enige tijd achter de negenvoudig international aan, maar konden niet aan de vraagprijs voldoen.

Financieel slagvaardiger

De vrijgekomen 35 miljoen euro dankzij de plaatsing voor het hoofdtoernooi Champions League, afgelopen woensdag, maakte PSV financieel slagvaardiger.

Gutiérrez was na de komst van Ryan Thomas in Eindhoven uit beeld geraakt. Na de zware knieblessure van de Nieuw-Zeelander kwam PSV opnieuw bij uit de Mexicaan, die tot de WK-selectie behoorde, maar geen spelminuten kreeg.

Goede vriend Lozano

Gutiérrez is een goede vriend van Hirving Lozano, met wie hij de jeugdopleiding doorliep bij Pachuca. PSV maakt via een Skype-gesprek tussen de twee de transfer wereldkundig.

Met de komst van Gutiérrez is het zo goed als uitgesloten dat Lozano voor het sluiten van de transfermarkt (1 september) vertrekt.

"Het zou zomaar kunnen dat er een megabod binnen komt. PSV begeeft zich echter in een situatie dat we 'nee' kunnen zeggen", zei de trainer Mark van Bommel.

Ook Behich onderweg naar Eindhoven

PSV heeft naast het vastleggen van Gutiérrez ook Aziz Behich van Bursaspor bijna binnen. Er ligt voor de Australische linksback naar verluidt een driejarig contract klaar en hij moet ongeveer anderhalf miljoen euro kosten.

Behich kent PSV-coach Mark van Bommel van hun periode bij het Australische elftal, dat op het WK in Rusland actief was. Behich deed in alle duels mee. Het is de verwachting dat hij vrijdagmiddag wordt gepresenteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl