NOS NieuwsAangepast

Discussie over veiligheid brug Genua duurt voort

Het bedrijf dat de ingestorte brug in Genua beheerde, Autostrade, wist volgens het Italiaanse tijdschrift L'Espresso in februari al dat de brug onveilig was. Het blad baseert zich op een brief die het bedrijf in februari naar het ministerie van Infrastructuur stuurde. Autostrade spreekt van een "compleet verkeerde, en alarmistische interpretatie" van de brief en blijft erbij dat er geen aanwijzingen waren dat de brug kwetsbaar was

Volgens Autostrada was de brief bedoeld om goedkeuring los te krijgen voor verbetering van de brug. Kort na het instorten van de brug zei de topman van Autostrade ook al dat het bedrijf niet wist dat de brug onveilig was.

De snelwegbrug stortte op 14 augustus in. Dat kostte het leven aan 43 mensen.

43 lampen

De beroemde architect Renzo Piano, die ook in Genua woont, wil meehelpen aan het ontwerpen van een nieuwe brug. Daarin wil hij 43 lampen verwerken, een voor elk omgekomen slachtoffer.

Piano heeft zijn plan gepresenteerd aan de gouverneur van de regio Ligurië, waarin Genua ligt, en de burgemeester van de havenstad. Gouverneur Toti zegt dat hij de hulp van Piano graag accepteert.

Piano is een van de bekendste Italiaanse architecten. Hij ontwierp onder meer de puntvormige wolkenkrabber The Shard in Londen en het Centre Pompidou in Parijs. Ook de Ushibuka-brug, die drie Japanse eilanden met elkaar verbindt, is mede van zijn hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl