De staatsbegrafenis van de slachtoffers van de ramp in Genua
NOS Nieuws

Autostrade: geen aanwijzingen dat brug Genua kwetsbaar was

Er waren geen aanwijzingen dat de ingestorte brug in Genua kwetsbaar was. Dat heeft topman Castellucci van Autostrade, het bedrijf dat de brug beheert, gezegd op een persconferentie.

Ook zei hij dat er binnen acht maanden een nieuwe brug moet zijn. Bij de herbouw zal een andere constructie gebruikt worden.

Het is nu aan justitie om verder onderzoek te doen, zei Castellucci. Hij bood de volledige medewerking van zijn bedrijf aan bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. De waarheid zal zo snel mogelijk boven water komen, beloofde de topman.

Vandaag werden nog drie lichamen geborgen. Ook overleed volgens Italiaanse media nog een gewond slachtoffer, waarmee het dodental op 43 komt.

De topman heeft de nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk nogmaals gecondoleerd. Het instorten van de brug noemde hij een grote tragedie. Het bedrijf heeft beloofd enkele fondsen in het leven te roepen om de gedupeerden schadeloos te stellen. Ook daarbij zal Autostrade samenwerken met de autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl