Hulpdiensten op de plek waar de agent werd neergeschoten in Spa
NOS Nieuws

Ooggetuigen fatale schietpartij Spa: 'Hij voelde dat hij stervende was'

"Ik werd wakker door zware knallen en zag een politiewagen midden op de straat", zegt een inwoner van Spa over de fatale schietpartij van vannacht. De man woont vlak bij de plek waar een agent van 38 werd doodgeschoten.

Een Nederlandse verdachte is opgepakt. De politie zoekt nog naar minstens een verdachte.

"Er was een politieman die hulp bood aan de gewonde op de grond", vervolgt de buurtbewoner zijn verhaal. "De verwondingen waren zwaar, want de meneer verloor veel bloed."

Ooggetuigen doen hun verhaal bij de Belgische omroepen VRT en RTBF:

'Ik zag de politieman naast zijn vriend'

Twee agenten waren opgeroepen voor een ruzie, vermoedelijk in een café. Justitie in België meldt dat een groep van mogelijk drie Nederlanders de toegang tot het café zou zijn geweigerd. De groep zat in een auto, vermoedelijk een grijze taxi, toen twee agenten ter plaatse kwamen.

De politie wilde het voertuig controleren, maar vanuit de auto werd het vuur op hen geopend. De 38-jarige agent werd getroffen, zijn collega schoot terug op de auto. Mogelijk is daarbij de later gearresteerde Nederlander gewond geraakt.

"Ik zag de politieman naast zijn vriend", zegt een andere ooggetuige. "Hij zat op z'n knieën en zei: Amaury! Amaury! Hij voelde dat hij stervende was."

Uit café gezet

Agent Amaury Delrez overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De auto met daarin de verdachten ging er na de schietpartij volgens omstanders vandoor. "Volgens de politie zouden ze gevlucht zijn naar het park daar", wijst de eerste ooggetuige richting een bos.

Honderden meters verderop werd volgens de VRT de 36-jarige Nederlander Ivo T. opgepakt. Hij is volgens justitie onderdeel van de groep Nederlanders, maar het is onduidelijk of hij ook de schutter was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl