Paul van Ass, terug in de dug-out bij HGC

Drie tegengoals in zes minuten worden vernieuwd HGC fataal

Het nieuwe elan bij HGC leek de Haagse club een knappe zege op te leveren op Oranje-Rood, maar met drie goals zes minuten stelde de Eindhovense topclub orde op zaken: 4-5.

HGC, waar oud-bondscoach Paul van Ass deze zomer terugkeerde en zoon en international Seve meenam, nam twee keer een voorsprong. Tweemaal waren het zomeraanwinsten die zich mochten laten bejubelen.

Eerst poetsten Ashley Jackson en Max Plennevaux de openingstreffer van Lucas Martínez weg (2-1). Vervolgens schonk Tanguy Cosyns HGC een nieuwe voorsprong, nadat Bob de Voogd gelijk had gemaakt (3-2).

Drie goals in zes minuten

Tussen minuut 52 en 58 scoorde Oranje-Rood echter drie keer, via Mink van der Weerden (tweemaal) en De Voogd: 3-5. De treffer van Dick Möhlmann (4-5) ten spijt, bleef HGC daardoor achter met lege handen.

Jeroen Hertzberger

Rotterdam, de oude ploeg van Seve van Ass, begon het seizoen wel goed, met een 2-1 zege in de topper tegen Amsterdam. Jeroen Hertzberger eiste de spotlights voor zich op, door beide goals te maken voor de Rotterdammers.

In de laatste minuut van het eerste kwart trof de thuisploeg, die vanwege het vertrek van onder meer Seve van Ass niet als voorname titelkandidaat wordt gezien, voor het eerst doel. Aanvoerder Hertzberger pushte raak uit de tweede strafcorner van Rotterdam.

Twee minuten in het derde kwart bracht Justin Reid-Ross, ook uit een strafcorner, Amsterdam op gelijke hoogte. Maar zes minuten later was het alweer 2-1, wederom uit een corner van Hertzberger.

Drie minuten voor tijd verving Amsterdam keeper Jan de Wijkerslooth voor een extra veldspeler in een alles of niets-poging gelijk te maken. Maar gescoord werd er niet meer.

Klein Zwitserland viert hoofdklasserentree met zege

Klein Zwitserland keerde terug in de hoofdklasse met een zege. Op eigen veld was de gepromoveerde Haagse club met 3-2 te sterk voor SCHC.