NOS Sport

Vader en zoon Van Ass moeten HGC nieuw elan geven

HGC wil weer vlammen met vader en zoon Van Ass

Een seizoen met degradatiehockey dreigde voor de mannen van HGC. De middenmoter van vorig seizoen zag diverse belangrijke spelers vertrekken. Totdat oud-bondscoach Paul van Ass terugkeerde en in zijn kielzog ook zoon Seve de uitdaging in Wassenaar aanging.

Vanmiddag speelt HGC de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Oranje Rood, na een voorbereiding van uitersten. Na het vertrek van onder anderen Tristan Algera en het talent Jorrit Croon leek het fundament onder het team weg te vallen.

Dat was het moment dat Paul van Ass (57) zijn diensten aanbood. Aanvankelijk alleen om spelers en sponsors te benaderen.

Clubman

De banden van oud-bondscoach Paul van Ass en HGC zijn hecht. Hij speelde er zelf, trainde zowel de vrouwen als de mannen en was er ook voorzitter. "Het is gewoon 'mijn cluppie'."

Maar de spelers die Van Ass benaderde hadden wel de prangende vraag wie dan de coach zou worden na het vertrek van Jan Jorn van 't Land. Van Ass: "Dan moet je ook thuis geven. Het paste wel niet helemaal, maar ik heb het toch gedaan. Het kost veel moeite, maar ik krijg er ook heel veel energie voor terug."

Met coach Van Ass kwam ook de invasie van nieuwe spelers. Strafcornerspecialist Ashley Jackson, de Japanse spits Kenta Tanaka en de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Max Plenneveaux tekenden bij HGC.

Maar de belangrijkste aanwinst was Seve van Ass, de 26-jarige zoon van Paul.

2014: speler Seve van Ass en bondscoach Paul van Ass bij Oranje

Seve kennen we vooral als een van de Oranje-aanvoerders met 137 interlands achter zijn naam. Bij Rotterdam was hij gewend om mee te doen om de titel, dat zal bij HGC nog een hele klus worden. "Maar ik ben hier niet gekomen om voor plek zeven te spelen", zegt hij.

"Bij Rotterdam was het onrustig. Ik wilde een volgende stap maken, ook als aanvoerder van een team. Aanvankelijk had ik niet het goede gevoel bij HGC, maar toen er wat spelers bij kwamen veranderde dat. We kunnen nu de top aanvallen", zegt Van Ass junior strijdbaar.

Vader Paul toont dezelfde strijdbaarheid. "Mijn droom is om all the way te gaan. Maar we moeten ook bescheiden blijven. Ik weet niet of het niveau al hoog genoeg is om mee te doen om het kampioenschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl