Mark van Bommel
NOS Voetbal

PSV flikt het weer in slotfase: 'Zij vallen om, wij gaan dóór'

De rol van Nicolas Isimat-Mirin werd ingenomen door Luuk de Jong en anders dan 0-1 was de eindstand nu 1-2, maar verder leek de uitoverwinning van PSV op PEC Zwolle verdacht veel op de vorige editie.

Dankzij een goal in extremis boekte PSV de derde competitiezege op rij. "Dit is wel een mooie, ja", luidt de eerste reactie van Mark van Bommel.

Niet opgeven

De trainer is de eerste om toe te geven dat zijn ploeg eigenlijk al blij mocht zijn met een punt in Zwolle. "De tweede helft was niet goed. Het veld werd te groot. Wij wilden druk zetten, maar PEC voetbalde daar telkens onderuit."

Tegelijkertijd deelt Van Bommel een groot compliment uit aan zijn team. "Niet opgeven, geloof houden en vertrouwen op elkaar."

Dat de winnende treffer pas in blessuretijd viel, zoals PSV dat vorig seizoen ook meerdere keren flikte, is niet toevallig, meent de coach. PSV is simpelweg fitter. "Dat voel je ook. Zij vallen om, wij gaan dóór."

Van Bommel: wij geven niet op, dat stralen we ook uit

Luuk de Jong werd deze week nog bekritiseerd vanwege zijn magere productie (hij stond voor dit duel nog droog), maar snoerde de critici met twee goals tegen PEC de mond.

"Je weet hoe het gaat als je een paar wedstrijden niet scoort. Lekker om van de nul af te zijn", zegt de spits. Net als Van Bommel benoemt ook de aanvoerder expliciet de mentale veerkracht van PSV.

"Daar hebben wij het vaak met elkaar over gehad. Wij zijn fit, ook al spelen we om de drie dagen een wedstrijd. Bij de tegenstander zie je soms spelers met kramp naar de grond gaan. Wij blijven doorgaan."

De Jong: 'Weet hoe het gaat als je een paar wedstrijden niet scoort'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl