Luuk de Jong

PSV steelt zege in Zwolle in blessuretijd

Door een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd heeft PSV ook het derde duel van het seizoen gewonnen. De landskampioen won in Zwolle met 2-1 van PEC, dat op nul punten blijft steken.

Het duel startte direct flitsend. Al na 50 seconden kreeg PEC een strafschop. Keeper Jeroen Zoet maakte een overtreding op Mike van Duinen, die zelf achter de bal ging staan, maar zijn inzet door Zoet uit de hoek gebokst zag worden.

Jeroen Zoet juicht als hij de penalty van PEC Zwolle heeft gestopt

PEC speelde agressief en met veel druk op de bal, maar de kansen waren in de eerste helft voor PSV. Een kopbal van Luuk de Jong werd gekeerd door Mickey van der Hart, waarna Denzel Dumfries erin slaagde de bal op een meter van het doel over te knallen.

Hirving Lozano kreeg daarna de bal door de lucht aangespeeld en schoot die met een acrobatisch hoogstandje op de lat. Kort voor rust verzorgde de Mexicaan de assist bij de treffer van De Jong, die van dichtbij binnenkopte en nu van de hatelijke nul af is.

De tweede helft opende opnieuw veelbelovend en weer was het PEC die als eerste de aanval zocht. De pijlsnelle Vito van Crooij begon vanaf de linkerkant aan een rush, kreeg van PSV vrije doortocht en poeierde de bal vanaf twintig meter achter Zoet: 1-1.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg PSV op het natte kunstgras in Zwolle steeds minder grip op PEC. Younes Namli raakte de lat en schoot de bal luttele minuten later te gehaast hoog over.

PSV flikt het weer

In de laatste tien minuten werden de bezoekers bij vlagen weggespeeld en verzuimde PEC de verdiende 2-1 te maken. Pas in de laatste minuten stichtte PSV weer gevaar en dat leverde toch nog drie punten op.

De deze week bekritiseerde De Jong tikte een voorzet van invaller Donyell Malen achter De Hart. En dus wint PSV net als vorig jaar in Zwolle dankzij een treffer in blessuretijd. Destijds was Nicolas Isimat-Mirin de matchwinner.

Net als Ajax, dat thuis won van FC Emmen, speelt ook PSV komende week Europees. Woensdag verdedigt de ploeg van Mark van Bommel in eigen huis een 3-2 voorsprong op Bate Borisov. Inzet is een ticket voor de groepsfase van de Champions League.