Dusan Tadic en Hakim Ziyech waren allebei trefzeker tegen FC Emmen ANP
NOS Voetbal

Ajax tankt met simpele zege op FC Emmen vertrouwen voor Kiev

Ajax heeft drie dagen voor de cruciale return in de play-offs van de Champions League tegen Dinamo Kiev een simpele thuiszege geboekt. In de Johan Cruijff Arena werd het gepromoveerde FC Emmen met 5-0 geklopt.

Ajax, met rechtsback Rasmus Kristensen en middenvelder Carel Eiting in de basis, maakte vanaf het eerste fluitsignaal de dienst uit in Amsterdam.

Emmen was niet gekomen om de boel dicht te timmeren, maar leed steeds balverlies als Ajax druk zette. Hakim Ziyech strafte in de achtste minuut een fout van Tim Siekman af. De (wederom) uitblinker aan de kant van de thuisploeg schoot in de korte hoek raak.

Nicklas Pedersen en Wouter Marinus zetten Ajax-doelman André Onana daarna weliswaar licht aan het werk, maar verder kwam Emmen er nauwelijks aan te pas in de hoofdstad.

Klaas-Jan Huntelaar zorgde, nadat hij eerder nog een goede kopkans had gemist, voor 2-0. Een kopbal van Ziyech belandde via de paal voor de voeten van de spits, die zodoende zijn eerste van het seizoen kon maken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ajax had balbezit, viel aan, maar deed het met het oog op de trip (dinsdag) naar Oekraïne wat rustiger aan. Uit een voorzet van Eiting kopte Huntelaar Ajax na een uur op 3-0.

Ziyech, die zich in een speeltuin waande, stond wederom aan de basis van de vierde Amsterdamse treffer. 'Zijn schot kwam via een aantal spelers van Emmen bij Dusan Tadic terecht, die vrij kon inschieten..

De enige Emmen-speler die scoorde was Glenn Bijl. De middenvelder gleed de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman en bepaalde zo de eindstand op 5-0.

Focus op Champions League

Dinsdag speelt de ploeg van Erik ten Hag de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Ajax won het eerste duel met 3-1.

Statistieken Ajax - FC Emmen

STER reclame