Amy Pieters klopt Marianne Vos in de WorldTour-wedstrijd in Plouay Getty Images

Amy Pieters heeft de 17de editie van de GP de Plouay gewonnen. De renster van Boels-Dolmans was tweevoudig winnares Marianne Vos en de Amerikaanse Coryn Rivera de baas in de eindsprint in Bretagne.

De rensters kregen een slopend parcours van 25 km voor de kiezen, dat vijf keer afgelegd moest worden met in elke ronde twee klimmetjes van een kilometer. Omdat er vanaf de start aangevallen werd, lag het tempo de hele dag hoog en haakte de ene na de andere renster af in het peloton.

Er bleven 20 rensters over aan de voet van de laatste klim en in de afdaling naar de meet probeerde Elisa Longo Borghini nog weg te komen en zo een massasprint in de wielen te rijden, maar die poging strandde.

Tweede WorldTour-zege

Voor Pieters is het de tweede WorldTour-zege dit seizoen. In maart was ze ook al de beste in de Ronde van Drenthe. Een maand later eindigde ze achter haar kopvrouw Anna van der Breggen als tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Pieters won bovendien het eindklassement in de Healthy Ageing Tour, een sterk bezette Nederlandse etappekoers.

Ook op de baan liet Pieters zich dit jaar gelden: bij de WK in Apeldoorn veroverde ze samen met Kirsten Wild zilver op de koppelkoers. Eerder deze maand won het duo ook nog brons bij de EK in Glasgow.

STER reclame