Serena Williams in haar catsuit tijdens Roland Garros dit jaar
NOS Sport

Roland Garros wil Serena Williams niet meer in catsuit zien

De organisatie van Roland Garros wil niet dat Serena Williams volgend jaar opnieuw in een zwarte catsuit op het Franse gravel verschijnt.

De voorzitter van de Franse tennisbond, Bernard Giudicelli, zegt in Tennis Magazine dat hij de outfit van de 36-jarige Williams dit jaar te ver vond gaan. "Het zal niet meer geaccepteerd worden. Je moet het spel en de locatie respecteren."

Eind mei maakte Williams na haar zwangerschap haar rentree op Roland Garros in een zwarte catsuit met rode bies. Niet haar gewonnen wedstrijd, maar haar outfit was toen het onderwerp van gesprek. In een tweet maakte Williams duidelijk dat ze met haar outfit ook een statement wilde maken; "Catsuit, anyone? Dit is voor alle moeders die ook een zware periode na hun zwangerschap hebben gehad. Als ik het kan, kunnen jullie het ook", schreef ze.

Maar het strakke pak had ook een medische reden. "Het is goed voor de bloedcirculatie", zei Williams. "Daarnaast leef ik graag in een fantasiewereld. Dit is mijn manier om een superheld te zijn, want zo voel ik me als ik het aantrek."

Nike, de fabrikant van de catsuit, heeft via een opvallende tweet gereageerd op het besluit van Roland Garros.

Roland Garros gaat nu algemene kledingregels invoeren. Die zullen niet zo strikt zijn zoals bij Wimbledon, waar de spelers een witte outfit moeten dragen, maar er komen wel strengere richtlijnen.

Op Wimbledon droeg Williams dit jaar overigens geen (witte) catsuit maar een jurkje.

Rentree in New York

Maandag maakt de zesvoudig US Open-winnares haar rentree in New York. Vorig jaar beviel Williams tijdens haar 'thuisgrandslam' van haar eerste kind.

Williams in witte jurk op Wimbledon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl