NOS SportAangepast

Williams keert in catsuit terug op Roland Garros

  • AFP
    Serena Williams vandaag op Roland Garros
  • AFP
    Serena Williams vandaag op Roland Garros
  • AFP
    Serena Williams vandaag op Roland Garros
  • Getty Images
    Serena Williams bij de US Open van 2002

Serena Williams heeft haar eerste grandslamwedstrijd als moeder gewonnen. De Amerikaanse - door haar zwangerschap afgezakt naar de 451ste plaats op de wereldranglijst -bereikte op Roland Garros ten koste van Kristýna Plísková de tweede ronde: 7-6 (4), 6-4.

Dat deed ze opvallend genoeg niet in een tennisrokje, maar in een soort catsuit. Bij de US Open van 2002 droeg ze iets soortgelijks. "Het is goed voor de bloedcirculatie. Daarnaast leef ik graag in een fantasiewereld. Dit is mijn manier om een superheld te zijn, want zo voel ik me als ik het aantrek."

Williams kende in september vorig jaar een zware bevalling van haar dochter en kwam lange tijd niet in actie. Haar laatste grandslamtoernooi was de Australian Open in januari 2017. Ze zegevierde toen in Melbourne, terwijl ze al zwanger was.

Gewaarschuwd

De voormalig nummer een van de wereld was gewaarschuwd tegen Plísková, want bij de US Open van 2016 bezorgde Kristýna's tweelingzus Karolina haar de laatste nederlaag in een grandslamtoernooi.

In de tiebreak van de eerste set boog Williams een 0-3 stand om in 6-3, waarna ze haar tweede setpoint benutte. Aan het einde van het tweede bedrijf, die vijf breaks telde, overleefde de Amerikaanse drie breakpoints, alvorens ze op haar tweede matchpoint de zege veiligstelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl