Studenten in het Stadspark in Groningen tijdens de introductieweek
NOS Nieuws

Universiteit Groningen roept personeel op studenten in huis te nemen

De Rijksuniversiteit Groningen roept medewerkers op internationale studenten onderdak te bieden, meldt het Dagblad van het Noorden. Met de oproep wil de onderwijsinstelling iets doen tegen het dreigende tekort aan slaapplekken.

Vooral studenten uit het buitenland kunnen nauwelijks huisvesting vinden. Ze worden daarom onder meer ondergebracht in grote tenten waarin tientallen bedden staan. In de stad is de afgelopen weken in hoog tempo woonruimte gecreëerd.

De verwachting is dat alsnog niet aan alle vraag kan worden voldaan.

De RUG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen vinden het niet wenselijk dat veel studenten in onzekerheid verkeren over een slaapplek. Daarom is het personeel van de universiteit in een e-mail gevraagd om kamers of bedden beschikbaar te stellen.

Ze kunnen zich via een formulier aanmelden om tijdelijk onderdak te bieden aan eerstejaarsstudenten uit het buitenland. "Wij zullen de aanbiedingen zoveel mogelijk matchen met de vraag van studenten en een student in contact brengen met de aanbieder", staat in de mail. "Vanuit deze situatie zal het voor de student makkelijker zijn om een definitieve plek te zoeken."

Vrijwilligers kunnen een onkostenvergoeding krijgen, maar mogen geen huur vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl