NOS Voetbal

Ajax op zijn hoede: 'Moeten in Kiev zeker nog een goal maken'

Ten Hag blijft op zijn hoede na 'schitterende avond'

Is de 3-1 thuiszege van Ajax op Dinamo Kiev genoeg om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen? De Amsterdammers denken dat ze volgende week dinsdag nog een heel moeilijke avond gaan krijgen in Oekraïne.

"Het blijft een linke stand", liet trainer Erik ten Hag direct weten. Donny van de Beek: "We moeten daar zeker nog een goal maken." En ook Dusan Tadic is op zijn hoede: "Het is niet genoeg. We moeten scherp blijven."

Schitterende avond

Maar natuurlijk waren ze na afloop wel blij met de knappe overwinning. Ten Hag: "We hebben een schitterende avond beleefd. Dat begon al met al die supporters op het stadionplein. Die hunkeren naar de Champions League en dat sloeg over op de ploeg."

De Ajax-fans maken zich klaar om met z'n allen tegelijkertijd het stadion binnen te gaan

"Dus natuurlijk is er enige mate van tevredenheid, maar tevredenheid leidt tot luiheid", aldus de trainer. "We hadden het hier kunnen beslissen met de 4-1. We moeten nog heel diep gaan om in de groepsfase te komen."

Van de Beek denkt dat hij tevreden is

Ook Van de Beek, die al na twee minuten de openingstreffer maakte en werd uitgeroepen tot 'man of the match', was niet uitzinnig van vreugde met de overwinning. "Of ik tevreden ben? Ja, ik denk het wel. Maar we hadden 4-1 moeten maken, dat was helemaal lekker geweest."

Van de Beek: 'We moeten in Kiev zeker nog een goal maken'

Hakim Ziyech had de 4-1 kunnen maken, maar schoot in de slotfase op de paal. Daarom wilde Van de Beek na de wedstrijd geen felicitaties in ontvangst nemen. "Nee, nog niet feliciteren. Doe dat volgende week maar."

Tadic wil niets weten van Lucky Ajax

Tadic nam met een fraaie goal de 3-1 voor zijn rekening. Bij de andere twee goals kwam wat geluk kijken. "Ja, maar geluk valt niet van de boom. Dat moet je verdienen", probeerde de Serviër er een Nederlands spreekwoord in te gooien.

Tadic na winst op Kiev: 'Dit is nog niet genoeg'

Hij was trots op de ploeg. "We vochten vanaf de eerste minuut en vielen met zijn allen aan. Maar we moeten oppassen: in Europa wordt ieder foutje afgestraft."

En nu? Spelers sparen?

Mogelijk dat Tadic dit weekend de thuiswedstrijd tegen FC Emmen overslaat. Ten Hag lijkt wederom spelers rust te gaan geven. "Deze wedstrijd heeft zijn tol geëist. We kunnen wel een of twee spelers doorwisselen, dat gaan we de komende uren bekijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl