Seedorf presenteert zijn eerste selectie van Kameroen: 'Het gaat om communicatie'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Seedorf: 'Dit is een nieuw begin'

Als de nieuwe bondscoach van Kameroen maakte Clarence Seedorf maandag in Yaoundé op zijn eerste persconferentie zijn selectie bekend en meteen lichtte hij ook zijn plannen toe met de nationale ploeg. Want dat een en ander zal veranderen is wel duidelijk, vertelde hij. Samen met assistent Patrick Kluivert heeft Seedorf de afgelopen dagen veel contact gehad met spelers, als onderdeel van zijn strategie.

Volgens de bondscoach gaat het in zijn nieuwe functie niet alleen om voetbaltechnische zaken, maar is de verstandhouding met spelers op persoonlijk vlak ook erg belangrijk. "Het draait om communicatie en we gaan veel met de spelers communiceren om te begrijpen en weten wat er gebeurt en om ook voor hen de beste beslissingen te kunnen nemen", zei Seedorf.

Seedorf selecteert Onana

Een van de opvallende namen in de selectie is André Onana. De Ajax-doelman wilde een tijdje niet meer uitkomen voor zijn nationale ploeg omdat hij een conflict had met de vorige bondscoach Hugo Broos.

Onana was niet de enige ontevreden speler. In totaal legden vorig jaar behalve Onana nog eens zes spelers, onder wie Joel Matip, Allan Nyom en Eric Maxim Choupo-Moting, een uitnodiging voor de Afrika Cup van 2017 naast zich neer.

André Onana met de vlag van Kameroen Pro Shots

Onana maakt nu deel uit van een groep van 23 man voor de interland tegen de Comoren op 7 september, in groep B van de kwalificatie voor de Afrika Cup. Fabrice Ondoa van Oostende en Carlos Kameni van Fenerbahçe zijn de andere twee keepers in de selectie.

Aanvoerder ontbreekt

Benjamin Moukandjo is een opvallende afwezige. De aanvaller leidde Kameroen vorig jaar als aanvoerder naar de Afrikaanse titel. Hij speelt momenteel bij het Chinese Beijing Renhe en Seedorf besloot vanwege de reisafstand voor deze wedstrijd geen spelers uit China op te roepen.

Kameroen is als organisator al geplaatst voor de Afrika Cup van 2019, maar doet wel mee aan het kwalificatietoernooi dat over een lange periode is uitgesmeerd. Op 10 juni 2017 wonnen de Ontembare Leeuwen hun eerste duel in Yaoundé met 1-0 van Marokko.

STER Reclame