www.facebook.com/federationcamerounaisedefootball/
NOS Voetbal

Bondscoach Seedorf waarschuwt Kameroen: 'Zorg dat je klaar bent!'

"Zorg dat je klaar bent, want het werk begint vandaag." Met die woorden zette Clarence Seedorf meteen de toon bij zijn officiële presentatie als bondscoach van Kameroen.

Samen met assistent Patrick Kluivert, oud-ploeggenoot van Seedorf bij Ajax en het Nederlands elftal, tekende Seedorf vrijdag in Yaoundé een contract dat loopt tot en met de WK van 2022. Het eerste examen voor de twee oud-internationals is de Afrika Cup, die in juni 2019 in Kameroen wordt gehouden. Kameroen is titelverdediger.

Bondscoach Seedorf waarschuwt Kameroen: 'Zorg dat je klaar bent!'

Seedorf en Kluivert zijn de opvolgers van de Belg Hugo Broos die, ondanks een stortvloed aan afzeggingen in 2017 verrassend de Afrika Cup won, maar zich met het Afrikaanse land niet wist te plaatsen voor het WK.

"We zijn ons ervan bewust dat het een zware klus gaat worden", stelde Kluivert in vloeiend Frans. "Maar we houden van hard werken."

Ervaring

Seedorf had na zijn spelerscarrière AC Milan, Shenzhen FC en Deportivo La Coruña kortstondig onder zijn hoede. Kluivert werkte als assistent bij AZ, Brisbane Roar, NEC en Oranje. De voormalig topscorer van Oranje was ook bondscoach van Curaçao en technisch directeur van Paris Saint-Germain.

Het duo won met Ajax in 1995 de Champions League en speelde ook samen bij het Nederlands elftal, dat op het WK 1998 en EK 2000 de halve finales bereikte.

Afgelopen zaterdag maakte de minister van Sport van het Afrikaanse land al bekend dat het Nederlandse duo de technische leiding zal krijgen over de 'Ontembare Leeuwen'.

Minister van Sport: 'Seedorf wordt bondscoach van Kameroen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl