Kevin Blom besluit na bestudering van de beelden de VVV-treffer af te keuren
NOS Voetbal

'Zuur voor VVV, maar als de VAR het zo beoordeelt, is het zo'

De videoscheidsrechter speelde zaterdagavond een hoofdrol bij het duel tussen VVV-Venlo en Ajax. Zonder VAR had VVV de wedstrijd wellicht met 1-0 gewonnen, maar door twee keer ingrijpen door de videoscheidsrechter stond er na 90 minuten 1-0 voor Ajax op het bord.

Ajax-trainer Erik ten Hag vond het zuur voor VVV, maar was uiteraard te spreken over het technische hulpmiddel. "De VAR staat voor fairplay. En als de scheidsrechter het met de VAR zo heeft beoordeeld, dan is het zo", aldus Ten Hag.

Ten Hag: 'Onvoorstelbaar veel kansen gemist'

Vlak voor rust dacht VVV dankzij een hard schot van Martin Samuelsen op voorsprong te komen tegen de Amsterdammers. Maar scheidsrechter Kevin Blom keurde de goal na bestudering van de beelden af, omdat Samuelsen aan het shirt had getrokken van Nicolás Tagliafico.

VVV-trainer Maurice Steijn was het daar niet helemaal mee eens: "Het is discutabel, ik dacht dat het een geldig doelpunt was. Hij wordt wel aan het shirt getrokken, maar de speler was naar mijn mening al uit balans en kon niet meer bij de bal."

Steijn: 'Afgekeurde goal discutabel, penalty wel terecht'

Ook Ajax-speler Frenkie de Jong heeft zijn twijfels: "Ik weet het eerlijk gezegd niet, ik vond het een beetje twijfelachtig." Over de strafschop voor Ajax, vlak voor tijd, na een duwfout tegen Klaas-Jan Huntelaar, bestaat volgens De Jong geen twijfel: "Een 100 procent penalty, dat heeft iedereen wel kunnen zien."

Dat vond VVV-coach Steijn ook: "Die penalty was wel terecht. Vorige week hadden we voordeel van de VAR, toen werd een goal van Willem II afgekeurd na een handsbal die verder niemand had gezien. Dit keer zit het tegen."

Frenkie de Jong: 'Opluchting is heel groot'

Maar er gebeurde in Venlo natuurlijk meer dan alleen de videoscheidsrechter. "Het was een hele gekke wedstrijd waarin we heel veel kansen tegen hebben gekregen en een uitblinkende keeper hadden", aldus Steijn. "We waren dicht bij een punt tegen Ajax, het is jammer."

Zijn collega Ten Hag vond het totaal onnodig dat Ajax het zich zo moeilijk had gemaakt. "We speelden aardig, hebben veel kansen afgedwongen, maar onvoorstelbaar veel kansen gemist. De keeper van VVV was de uitblinker. Maar we kunnen dit nu wegstrepen, achter ons laten en ons nu op Dinamo Kiev richten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl