Dusan Tadic rent juichend weg na zijn benutte penalty tegen VVV Pro Shots
NOS Voetbal

Ajax boekt benauwde zege in Venlo met hoofdrol voor VAR

Ajax heeft ternauwernood zijn tweede duel van dit eredivisieseizoen wel weten te winnen. Een week na de 1-1 tegen Heracles wonnen de Amsterdammers dankzij een late treffer van Dusan Tadic met 1-0 bij VVV-Venlo.

Ajax leek vier dagen na de fraaie zege op Standard Luik weer een zeperd te moeten incasseren. Maar mede dankzij twee gunstige ingrepen van de videoscheidsrechter pakte de ploeg toch drie punten.

VVV kwam nog wel fel uit de startblokken, maar al snel nam Ajax het heft in handen. De eerste grote mogelijkheid was dan ook voor de bezoekers. David Neres schoot van dichtbij naast. De avond werd nog vervelender voor de Braziliaan, want even later viel hij uit met hamstringklachten.

Ajax bleef domineren, tikte VVV bij vlagen weg, maar vond keer op keer Lars Unnerstall op zijn weg. De Duitse doelman keerde schoten van Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui, Klaas-Jan Huntelaar en invaller Zakaria Labyad.

Hoofdrol voor VAR

VVV stelde daar weinig tegenover. Toch dacht de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong te komen. Martin Samuelsen schoot hard raak, maar had even daarvoor Tagliafico vastgehouden en na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de goal afgekeurd.

Kevin Blom besluit na bestudering van de beelden de VVV-treffer af te keuren Pro Shots

Ajax leek er na rust een beetje moedeloos van te worden, maar leefde na een uur weer op. Vooral Hakim Ziyech en Dusan Tadic lieten zich gelden met fraaie schoten. Unnerstall excelleerde echter opnieuw met knappe reddingen.

De opleving was van korte duur. VVV verdedigde stug en Ajax creëerde amper nog kansen. Vlak voor tijd maakte vanaf Tadic vanaf de stip toch de 1-0. Roel Janssen liep Huntelaar omver en na een melding van de VAR ging de bal op elf meter.

Statistieken VVV-Ajax

STER reclame