NOS Voetbal

Juventus door oog van de naald bij debuut Ronaldo

Juventus wint maar net bij debuut Cristiano Ronaldo

Juventus is de nieuwe jaargang van de Serie A begonnen met een moeizame zege. Bij het debuut van Cristiano Ronaldo - die voor 100 miljoen euro overkwam van Real Madrid - won de kampioen van de afgelopen zeven seizoenen op de valreep met 3-2 bij Chievo Verona.

Sami Khedira zette Juve snel op 1-0 nadat Giorgio Chiellini de bal voor zijn voeten had gekopt. De titelhouder domineerde daarna en kreeg ook genoeg kansen; zo miste de debuterende Ronaldo het doel met een schuiver en een volley.

Chievo zet duel op z'n kop

Omdat Juve kansen bleef missen, kon de Pool Mariusz Stepinski Chievo op 1-1 koppen. Na rust zette Emmanuele Giaccherini (oud-Juve) Chievo vanaf de stip op 2-1, nadat hij was gevloerd door de Portugees João Cancelo.

Cristiano Ronaldo kende een moeizaam Serie A-debuut bij Juventus

De van AC Milan teruggekeerde Leonardo Bonucci bracht Juventus weer op gelijke hoogte, waarna een tumultueus slot volgde. Daarin werd een goal van Juve afgekeurd wegens een charge van uitgerekend Ronaldo, maar dankzij Federico Bernardeschi ontkwam de Portugese ster aan gezichtsverlies bij zijn debuut.

In de 93ste knalde de invaller toch nog de 3-2 binnen.

Napoli wint opnieuw bij Lazio

Napoli won met 2-1 bij Lazio, dat in het seizoen 2011/2012 in Rome voor de laatste keer een punt pakte tegen de Napolitanen.

Lorenzo Insigne viert zijn doelpunt met een hartje

Lazio kwam op 1-0 dankzij Ciro Immobile, die drie tegenspelers in de luren legde en beheerst scoorde. De lat redde Lazio bij een knal van Piotr Zielinski, maar in de extra tijd van de eerste helft rondde Arek Milik een mooie aanval af met de 1-1. Eerder was een treffer van de Pool afgekeurd wegens een overtreding van Kalidou Koulibaly.

Na rust verzuimde Immobile van dichtbij nog eens te scoren, waarna Napoli beter werd. Lorenzo Insigne zette de gasten met een diagonaal schot op 2-1. In de slotminuut ontsnapte Napoli aan de 2-2 toen een kopbal van Francesco Acerbi op de paal eindigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl