Ronaldo: 'Normaal gaan spelers van mijn leeftijd naar Qatar of China' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Cristiano Ronaldo is niet naar Juventus gekomen om uit te buiken, verzekerde de 33-jarige Portugees tijdens zijn presentatie in Turijn. "Ik ben anders dan alle andere spelers, die denken dat hun loopbaan voorbij is op mijn leeftijd."

"Normaal gesproken gaan spelers van mijn leeftijd naar Qatar of China, met alle respect. En dan loopt je carrière af", aldus Ronaldo, die na zijn medische keuring eerder op de dag werd opgewacht door honderden uitzinnige fans. "Dat ik de kans krijg naar deze club te komen in deze fase van mijn carrière, is iets waar ik Juventus zeer dankbaar voor ben."

En een kans was het, zo maakte de Portugese superster duidelijk. Gevraagd of het aanbod van Juventus het enige was, antwoordde Ronaldo bevestigend. "Inderdaad, het was de enige aanbieding."

Champions League

"Ronaldo, bezorg ons succes in de Champions League", riepen Juventus-fans hun nieuwe ster veelvuldig toe nadat die medisch goedgekeurd was. Een ambitie die de Portugees, die de 'Cup met de Grote Oren' al vijf keer won, met hen deelt.

"Ik hoop dat ik Juventus kan helpen om de Champions League te winnen. Het lukte ze in 2017 niet, omdat zelfs als je de finale bereikt alles open ligt. Ik hoop dat ik de geluksster kan worden van deze club, maar we zullen zien."

Juventus was in 1996 voor het laatst de beste van Europa, door Ajax in de finale te verslaan. Nadien haalde de Turijnse club nog wel vijf keer de finale.

Ronaldo laat zich voor het eerst zien bij Juventus

STER reclame