NOS Sport

Zwemtocht der Zwemtochten: Van der Weijden wil meer dan 200 kilometer zwemmen

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden begint zaterdag aan de Zwemtocht der Zwemtochten. In drie dagen en twee nachten wil hij de Elfstedentocht afleggen, zwemmend door de Friese wateren.

Maarten van der Weijden over zijn Elfstedentocht

"Ik zocht iets van een lange afstand en iets met een heel Nederlands karakter. Dan gaat er niks boven de Tocht der Tochten", zei Van der Weijden daar eerder over.

Zaterdag om 4.30 uur begint Van der Weijden aan zijn tocht van meer dan 200 kilometer, bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Met de NOS in zijn kielzog, zowel op televisie, online als via sociale media.

360° op YouTube

Op het YouTube-kanaal van de NOS is de zwemtocht 24 uur per dag te volgen via een 360-gradencamera, waarmee je zelf bepaalt wat je bekijkt: Van der Weijden of de omgeving. Op NOS.nl is de Elfstedentocht op de voet te volgen in een live-bericht.

De tocht van Maarten van der Weijden in beeld:

De Elfstedentochtroute van Van der Weijden

Op televisie is er zowel bij de doorkomst in Sloten op zaterdag, als bij de verwachte finish op maandag, een speciale uitzending in samenwerking met KRO-NCRV.

Op zaterdag (van 14.25 uur tot 15.30 uur op NPO 1) doen Dionne Stax en Joris Linssen vanuit Sloten verslag van de eerste dag van de tocht, met onder meer rechtstreekse beelden vanuit de begeleidingsboot.

De techniek achter de Elfstedenzwemtocht

Als de Elfsteden Zwemtocht volgens plan verloopt, komt Van der Weijden maandagavond aan in Leeuwarden, waar onder anderen premier Mark Rutte hem opwacht. Vanaf 19.00 uur tot 19.51 uur is de finish te zien op NPO 1.

De presentatie is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl