1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Twee jaar cel voor mishandelen homo's in Amsterdam

Een 27-jarige man is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan zes voorwaardelijk voor poging tot doodslag en ernstige mishandeling.

De man maakte deel uit van een groep van vier die in juni vorig jaar twee homoseksuele mannen aanviel. De andere daders werden in maart al veroordeeld. Toen werd nog naar de vandaag veroordeelde man gezocht. De hoofddader kreeg veertig maanden.

De twee slachtoffers liepen samen met twee vrienden door het centrum van Amsterdam naar het Centraal Station. Een van de vrienden was gekleed als dragqueen.

Dat hij het hoofd niet vol heeft geraakt, is slechts een kwestie van geluk.

Rechtbank Amsterdam

In een straat met veel homobars kwam het eerst tot een scheldpartij. Verder gebeurde er niets, maar op het Damrak werden de twee mannen ineens aangevallen.

De 27-jarige man die vandaag is veroordeeld, heeft een aanloop genomen en een sprong gemaakt in een poging het slachtoffer hard tegen het hoofd te schoppen. "Dat hij het hoofd niet vol heeft geraakt, is slechts een kwestie van geluk", schrijft de rechtbank, die oordeelt dat de dader met zijn trap de bedoeling had zijn slachtoffer te doden.

Hij krijgt een lagere straf dan de andere twee daders omdat de rechtbank niet zeker weet dat het hem ging om de geaardheid van de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl