Ryan Babel

Kleurrijke Babel meteen weer belangrijk voor Besiktas

Na Ryan Donks Galatasaray, Phillip Cocu's Fenerbahçe en Eljero Elia's Basaksehir heeft ook Besiktas zijn eerste duel in de Turkse Süper Lig in winst omgezet.

Aan beide doelpunten van de Turkse topclub in het met 2-1 gewonnen duel met Akhisar Belediyespor zat een Nederlandse tintje. De in Nederland opgegroeide Oguzhan Özyakup had kort voor rust een fraaie voorzet in huis die door Pepe op even fraaie wijze in de verre hoek werd gekopt.

Assist Lens op Babel

Drie minuten later was het Jeremain Lens die Ryan Babel in staat stelde om van dichtbij zijn tweede doelpunt in twee officiële wedstrijden te maken voor de club uit Istanbul. Babel scoorde afgelopen donderdag ook al in de derde voorronde van de Europa League tegen het Oostenrijkse LASK Linz.

Met invaller Elvis Manu in de ploeg kwam Akhisar Belediyespor dankzij de Oekraïner Jevgen Seleznjov nog wel terug tot 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Mokhtar debuteert met assist

Zaterdag kende Phillip Cocu een succesvol competitiedebuut als hoofdtrainer van Fenerbahçe met een 1-0 zege op Bursaspor. Bij zijn officiële debuut in Turkse dienst verloor Cocu afgelopen dinsdag met 1-0 van Benfica in de derde voorronde van de Champions League.

Kampioen Galatasaray won vrijdag met 3-1 bij Ankaragücü. Bij de club uit Ankara debuteerde Youness Mokhtar met een assist op een andere oud-eredivisionist Moestafa El Kabir.

Basaksehir, de nummer drie van vorig jaar, won zondag met 2-0 van Trabzonspor.