Phillip Cocu wijst Fenerbahçe de weg in het duel met Benfica. Op de voorgrond matchwinnaar Franco Cervi

BATE zet stap richting play-offs met PSV, Cocu wacht zware klus

BATE Borisov heeft een belangrijke stap gezet richting de play-offs voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. In Bakoe versloeg de kampioen van Wit-Rusland FK Qarabag Agdam met 1-0. De winnaar van het tweeluik wacht een confrontatie met PSV.

Aanhangers van Ajax leken zich te kunnen voorbereiden op een trip naar Kiev. Dinamo Kiev verspeelde in het uitduel met Slavia Praag echter in de 95ste minuut een voorsprong. Zo eindigde het duel in 1-1. Omdat Ajax in Luik zelfs een 2-0 voorsprong uit handen gaf (2-2), is alles nog mogelijk.

Phillip Cocu staat met Fenerbahçe een zware klus te wachten na de 1-0 nederlaag in Lissabon tegen Benfica.

BATE profiteert van fout

De Wit-Russen lieten de thuisclub het spel maken in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. FK Qarabag, waar de IJslandse doelman Hannes Halldórsson zijn debuut maakte, slaagde er niet in grote kansen te creëren.

Dat gold ook voor BATE, waar de 37-jarige Aleksander Hleb (ex-Arsenal en Barcelona) op de bank begon en in de slotfase nog heel even mocht meedoen. Tien minuten voor rust werden de Wit-Russen toch in het zadel geholpen door een fout van centrale verdediger Reshad Sadigov.

Aanvoerder Reshad Sadigov van FK Qarabag Agdam bdeankt het publiek in Bakoe

De geroutineerde aanvoerder verspeelde de bal in de opbouw en twee passes later kon spits Stanislav Dragun ongedekt het belangrijke uitdoelpunt achter Halldórsson koppen.

In de tweede helft ging Qarabag nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een paar gevaarlijke schoten en een handvol hachelijke situaties voor het doel kwam de kampioen van Azerbeidzjan niet. Volgende week dinsdag is de return in de Borisov Arena.

Ajax weer naar Kiev?

Bij Dinamo Kiev leek Benjamin Verbic de gevierde man te worden. De Sloveense middenvelder maakte acht minuten voor tijd de enige treffer op bezoek bij Slavia Praag. In de 95ste minuut zorgde Josef Husbauer uit een strafschop alsnog voor de gelijkmaker: 1-1.

Denis Garmasj van Dinamo Kiev houdt Jan Sykora van zich af in het duel met Slavia Praag

Door het uitdoelpunt zit de vice-kampioen van Oekraïne in poleposition voor de play-offs tegen de winnaar van het tweeluik tussen Ajax en Standard Luik, dat vanavond in 2-2 eindigde.

De laatste keer dat Ajax zich via de play-offs voor de groepsfase van de Champions League wist te plaatsen was in 2010. De tegenstander toen? Dinamo Kiev.

Cocu wacht zware klus

Phillip Cocu verloor zijn eerste officiële wedstrijd met Fenerbahçe met 1-0 van Benfica. In het Estadio da Luz in Lissabon werd de Argentijnse aanvaller Franco Cervi matchwinnaar.

Hij kreeg daarbij wel hulp van doelman Volkan Demirel, die het harde schot van Cervi onder zijn armen in het doel zag verdwijnen.

Franco Cervi is de gevierde man bij Benfica in het duel met Fenerbahçe

Volgende week moet Fenerbahçe in eigen stadion dus minimaal een keer scoren om kans te houden op de groepsfase van de Champions League. In de play-offs wacht de winnaar van het treffen tussen Spartak Moskou en PAOK Saloniki.

Ajax-Feyenoord in Malmö

In Malmö eindigde de prestigestrijd tussen oud-Ajacied Markus Rosenberg en Danko Lazovic (ex-Feyenoord, PSV en Vitesse) onbeslist. Het Hongaarse Videoton hield Malmö FF in Zweden op 1-1.

Lorenzo Ebecilio mag ook nog dromen van de Champions League. De oud-Ajacied speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen het Slowaakse Spartak Trnava.

Eerder op de avond won Dinamo Zagreb de uitwedstrijd bij FC Astana met 2-0. Rotterdammer Rangelo Janga, international voor Curaçao, viel in de tweede helft in bij Astana.