Mark van Bommel

PSV begint met overtuigende zege op FC Utrecht

PSV is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning op FC Utrecht. De landskampioen was thuis met 4-0 te sterk voor de Domstedelingen en liep direct twee punten uit op Ajax, dat eerder op de avond twee punten morste tegen Heracles (1-1).

PSV toonde onder zijn nieuwe trainer Mark van Bommel veel drang naar voren. Met name via de opkomende backs werd FC Utrecht onder druk gezet.

Na een rustige openingsfase kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong toen Gastón Pereiro de bal uit een vrije trap met veel gevoel in de kruising krulde. De Uruguayaan was twee minuten later na een goede actie van Angeliño ook dicht bij de 2-0 en zag daarna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Gastón Pereiro, Angeliño en Jorrit Hendrix

Verder kwam FC Utrecht voor rust niet echt in de problemen. De ploeg kon aanvallend echter niets klaarspelen, waardoor PSV eenvoudig met een voorsprong de rust haalde.

In de tweede helft begon Utrecht iets offensiever, maar na een klein uur verdubbelde Steven Bergwijn de marge. De aanvaller vond met een mooi gedrukt schot het doel.

PSV bleef ook in het vervolg aanzetten en had veel meer balbezit. Nadat Bergwijn en Luuk de Jong kansen op de 3-0 gemist hadden, schoot Hirving Lozano wel hard raak. Denzel Dumfries zorgde even later met een rake kopbal voor het slotakkoord.