NOS Sport Atletiek

Schippers en Samuel op imponerende wijze naar EK-finale 200 meter

Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben zich bij de Europese kampioenschappen in Berlijn op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale van de 200 meter.

Schippers en Samuel soeverein naar EK-finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schippers, die in de aanloop twijfels had over haar vorm, kende vrijdagavond geen enkel probleem op weg naar de finale. Bij het uitkomen van de bocht had de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter al een ruime voorsprong. Ruim voor de finish kon ze al inhouden. Ze zette als winnares 22,69 seconden op de klok.

"Het voelde echt heerlijk", vertelde Schippers na afloop. "Alsof mijn eigen power weer terug was, hoewel de tijd niet zo snel was. Elke race word ik een stukje beter, dat voelt zo ontzettend goed. Het ging ook heel makkelijk, ik trok bij de 100 meter al aan de rem en zo heb ik veel energie kunnen besparen."

Schippers: 'Dit voelde echt ontzettend goed'

Samuel verkeerde de laatste weken in een flow. Zowel op de 100 als de 200 meter verbeterde ze dit jaar haar persoonlijke records. In juli bij een Diamond League-wedstrijd in Londen was ze zelfs sneller dan Schippers op de 200 meter. Eerder dit EK werd ze al vijfde op de 100 meter.

Op de 200 meter bevestigde de pupil van trainer Bart Bennema dat ze in een supervorm is. Net als Schippers won ze zeer overtuigend haar halve finale in 22,58.

Samuel: 'Zo lopen, geeft echt heel veel vertrouwen'

"Dit is zoiets nieuws voor mij", zei Samuel na haar race. "Het verbaast mij ook, maar ik vind het supercool. Het gaat gewoon goed, ik hoefde er niet zoveel voor te doen. Ik ga morgen mijn uiterste best doen en dan hopelijk met een medaille als beloning."

De finale van de 200 meter is zaterdagavond om 20.50 uur.

STER reclame