Karsten Warholm verovert de Europese titel op de 400 meter horden AFP

Warholm op weg naar dubbelslag met EK-titel 400 meter horden

time icon

Karsten Warholm heeft bij de EK atletiek in Berlijn met succes het eerste deel van zijn beoogde dubbelslag voltooid. De pas 22-jarige Noor won goud op de 400 meter horden en wil vrijdag in de finale van de 400 meter opnieuw een greep naar de macht doen.

Warholm kreeg het niet cadeau in de finale. De wereldkampioen van vorig jaar werd op de hielen gezeten door de Turk Yasmani Copello, die bij het uitkomen van de tweede bocht naast hem liep.

Eindsprint

Met een ultieme krachtsinspanning wist Warholm er echter nog een eindsprint uit te persen en met 47,64 verbeterde hij zijn persoonlijke record. Copello kwam tot 47,81 en was daarmee eveneens sneller dan ooit.

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema van de komende dagen.

Speerwerper Thomas Röhler EPA

Het Duitse publiek hoopte bij het speerwerpen op een geheel Duits podium. Dat werd het niet, maar Thomas Röhler en Andreas Hofmann veroverden wel goud en zilver. Johannes Vetter was op de vijfde plaats de dissonant.

Hofmann was zijn landgenoot dit seizoen meerdere keren de baas. Dit keer was het echter weer de beurt aan de olympisch kampioen, die met 89,47 meter de beste was.

Franse steeple-zege

Mahiedine Mekhissi-Benabbad maakte zijn faam waar door voor de vierde keer de Europese titel op de 3.000 meter steeple te pakken. De Fransman, die ook al eens de 1.500 meter won, hield door een puike eindsprint de rest van het veld ruim achter zich en won in 8.31,66.

STER Reclame