Camping onder water in zuiden van Frankrijk Erwin van Workum

De Franse regio Gard wordt getroffen door noodweer en overstromingen. Tientallen campings in de populaire zuidelijke regio, waar onder meer Nîmes ligt, zijn geëvacueerd. Onder de getroffen campinggasten zijn ook veel Nederlanders.

Niet alleen in Gard, maar in een groot deel van het oosten van Frankrijk gelden waarschuwingen voor wind, regen en onweer. Vanuit hooggelegen gebieden stromen grote hoeveelheden water naar beneden. De rivier Cèze is buiten zijn oevers getreden vanwege een damdoorbraak.

In Gard en omstreken zijn wegen geblokkeerd. Veel auto's staan in rijen langs de weg. Vorige week werd Frankrijk ook al getroffen door zwaar weer.

Caravan meegesleurd

In Saint-Jean-de-Peyrolas zijn zo'n 120 Duitse tieners geëvacueerd van hun zomerkamp. Hun 70-jarige begeleider is vermist. De caravan waarin de man schuilde voor het noodweer, is meegesleurd door het water.

Auto ploetert door overstroomde Franse regio Gard

Ook elders in West-Europa leidt het weer tot problemen. Vanwege onweer werd het vliegverkeer op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van Duitsland, vanmiddag stilgelegd. Na zo'n drie kwartier werden de vluchten hervat.

Delen van Duitsland worden vandaag getroffen door zware onweersbuien, na een lange periode van hitte en droogte. Ook in Nederland dreigen vanavond en vannacht zware windstoten te ontstaan. In een aantal provincies geldt code oranje.

STER reclame