'Nieuwe' foto van Beatrix en baby Willem-Alexander op Instagram

Aangepast
RVD

Een piepjonge prins Willem-Alexander met zijn moeder Beatrix in de tuin van Kasteel Drakensteyn. De RVD publiceerde vandaag op Instagram een ongeveer 50 jaar oude zwartwit-foto van de twee. Op de foto is te zien hoe Willem-Alexander nieuwsgierig naar de paraplu van zijn moeder grijpt. Die zit gehurkt naast hem en lacht.

Het bijzondere moment werd vastgelegd door Max Koot die kort na de Tweede Wereldoorlog de vaste portretfotograaf van het Koninklijk Huis was. Begin jaren 90 overleed Koot, maar zijn beelden zijn goed bewaard gebleven.

De Rijksvoorlichtingsdienst plaatst vaker archiefbeelden op social mediakanalen van het Koninklijk Huis. Deze foto werd geplaatst in het kader van #throwbackthursday. De post is rond het middaguur geplaatst en binnen een paar uur al bijna 10.000 keer geliket. "Echt een lieve foto", "Schitterend", reageren mensen.

koninklijkhuis
Zo’n 50 jaar geleden werd deze foto gemaakt van Prinses Beatrix en Prins Willem-Alexander. Fotograaf Max Koot maakte de foto in de tuin van Kasteel Drakensteyn. 📸 RVD #tbt #throwback #archief #prinsesbeatrix #koningwillemalexander #drakensteyn

STER Reclame