Femke Heemskerk
NOS Sport

Estafettevrouwen en -mannen naar finale wisselslag

De Nederlandse estafettevrouwen en -mannen hebben zich op de laatste dag van de EK zwemmen in Glasgow gekwalificeerd voor de finale van de 4x100 meter wisselslag. De vrouwen gingen als vierde door en de mannen als vijfde.

Kira Toussaint, Tes Schouten, Kinge Zandringa en Femke Heemskerk, een dag na haar zilver op de 100 meter vrije slag, werden derde in hun serie. Ze moesten met een tijd van 4.01,50 Denemarken, Groot-Brittannië en Italië voor laten gaan. Denemarken (3.58,40) en Groot-Brittannië (3.59,98) bleven als enige formaties onder de vier minuten.

De Nederlandse mannen Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Stan Pijnenburg klokten een tijd van 3.35,88. Rusland, Hongarije, Groot-Brittannië en Duitsland waren sneller.

Knipping mist finale 400 meter wisselslag

Arjan Knipping slaagde er donderdag niet in de finale van de 400 meter wisselslag te halen. De 24-jarige zwemmer tikte in de series aan na 4.19,91 en noteerde daarmee de zesde tijd in zijn serie en de veertiende tijd in totaal. Knipping, die op de 200 meter strandde in de halve finales, kwam ruim 1,5 seconde tekort voor een plek in de finale.

Dávid Verrasztó was de snelste in de series. De Hongaar liet met 4.14,18 de Brit Max Litchfield (brons op de 200 meter) en de Azerbeidzjaan Maksym Sjemberev achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl