Dode bij schietpartij Delft
In samenwerking met
Omroep West

Politie: verdachte opgepakt voor moord op 'Haagse Holleeder'

De politie heeft na de liquidatie van de bekende Delftse crimineel Karel Pronk een verdachte aangehouden. Pronk werd gisteren op klaarlichte dag doodgeschoten bij koffiehuis Het Kalf in Delft.

Bronnen meldden eerder aan Omroep West dat er twee verdachten waren opgepakt. Volgens de omroep had die tweede persoon waarschijnlijk niets te maken met de schietpartij en is hij snel weer vrijgelaten.

Getuigen zeggen tegen de omroep dat de schutter op een motor kwam aanrijden. Een persoon meldt dat ruzie zou zijn ontstaan tussen Pronk en de motorrijder. Deze zou naar zijn motor zijn gelopen om een wapen te pakken en vervolgens zou hij Pronk hebben doodgeschoten; deze overleed ter plekke.

Getuigen verklaarden dat na het schietincident een auto wegreed vanaf het Kalverbos. Op de Insulindeweg in Delft werd de bestuurder van de auto aangehouden. Het gaat om een 28-jarige Delftenaar. Hij zit vast voor verhoor.

Beruchte crimineel

Karel Pronk was een beruchte crimineel in Delft. In 1991 werd hij veroordeeld voor het regelen van een moord op een Rijswijkse tuinder. Pronk zweeg in de rechtszaal over de zaak. Hij kreeg 20 jaar cel opgelegd.

Kort daarna ontsnapte hij uit de gevangenis in Haarlem, met hulp van zijn zwager Fried Friebel. Hun verhouding bekoelde en toen Friebel zelf werd doodgeschoten in 2007, dook de naam van Pronk op als verdachte. Hij heeft altijd ontkend hiermee iets te maken te hebben gehad.

Advertentie via Ster.nl