Marofer
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Doodgeschoten man Delft is bekende crimineel

De man die vanochtend in Delft is doodgeschoten, is de veroordeelde crimineel Karel Pronk. Dat bevestigt de politie tegenover Omroep West.

De man werd beschoten in de buurt van een koffiehuis in het noorden van de stad. Getuigen zeggen dat het leek op een liquidatie. Er zouden zeker vier schoten zijn gelost.

Haagse Holleeder

Pronk was volgens Omroep West een bekende en beruchte crimineel uit Delft. Begin jaren 90 ontsnapte hij uit de de koepelgevangenis in Haarlem. Hij werd meerdere keren veroordeeld, onder meer voor drugshandel en verboden wapenbezit.

Zijn naam werd in verband gebracht met andere veroordeelde criminelen, zoals Cor van Hout en Willem Holleeder. Pronk zelf werd ook wel 'de Haagse Holleeder' genoemd. De laatste jaren zou hij in Spanje hebben gewoond, maar kwam hij nog geregeld in Delft.

Niet verbaasd

Mensen in de buurt zijn niet verbaasd dat Pronk doelwit was van een liquidatie. "Hij had veel vijanden", zegt één van hen. "Ik had het graag zelf gedaan, maar ik heb het lef niet." Een ander zegt: "Dit heeft nog lang geduurd".

Advertentie via Ster.nl