Bij boeren blijven sproeiers de komende tijd noodzakelijk NOS

Het lijkt even afgelopen met de extreme hitte in ons land. Voor het eerst sinds lange tijd heeft het weer flink geregend en is het afgekoeld. Maar er is te weinig regen gevallen om een einde te maken aan de droogte, zegt Weerplaza.

Vannacht trokken buien over van zuidwest naar noordoost. Die gingen lokaal gepaard met stevig onweer. Het KNMI gaf code geel af voor zware windstoten en onweersbuien. Vooral in de regio Breda viel veel regen; 18 mm.

Het is maar de vraag of planten in de tuin veel profijt van het water hebben, want het wordt vandaag weer snel warm en zonnig. Dat betekent dat het water snel verdampt.

Hoewel het vannacht nog erg warm was, met minima tussen 19 en 23 graden, is er toch een overgang naar minder warm weer. Vrijdag tot en met zondag worden gemiddelde temperaturen verwacht voor augustus. "Vakantiegangers hoeven nog niet te vrezen voor grijze dagen met flink wat regen, maar de rest van de zomervakantie kan een uitstapje wel te maken krijgen met een of meerdere buien", zegt Weerplaza.

Het was gisteren erg heet, maar het hitterecord van 23 augustus 1944 werd niet gebroken. Het was op de warmste plekken 36,6 graden. In 1944 liep het kwik in het Gelderse Warnsveld op tot 38,6 graden.

STER reclame