Juni Francisca, bondscoach van de softbalsters
NOS Sport

Nederlandse softbalbondscoach tijdens WK op non-actief gesteld

Juni Francisca, bondscoach van de Nederlandse softbalsters, is tijdens het WK op non-actief gesteld. Tjerk Smeets, de technisch directeur van de KNBSB, nam die drastische maatregel nadat Oranje in het Japanse Chiba drie van zijn eerste vier wedstrijden had verloren.

Daardoor komt een plek bij de eerste vier in de groepsfase in gevaar. Die klassering is noodzakelijk voor plaatsing voor de volgende ronde én behoud van de A-status van de NOC*NSF.

Smeets: "Ik had niet meer het gevoel en het geloof dat het onder leiding van Juni nog goed zou komen. Hij heeft de afgelopen jaren heel mooie prestaties behaald, maar hij was op dit moment niet de juiste man op de juiste plaats."

Europese titel

Francisca behaalde met het Nederlandse team de vierde plaats op het WK van 2016 en vorig jaar de Europese titel.

Gonny Farley, programmamanager topsport, heeft nu de leiding over het team. De coaching is in handen van Saskia Kosterink, Karen Marr en Bart Hanegraaff die toch al als coaches op het veld stonden.

Oranje sluit woensdag de groepsfase af met een duel met hekkensluiter Zuid-Afrika. Bij winst is het afhankelijk van de resultaten bij Mexico-Taiwan en Nieuw-Zeeland-Filipijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl