Steven Bergwijn tijdens een oefenwedstrijd van PSV tegen Valencia
NOS Voetbal

Ook Bergwijn verlengt contract bij PSV

Steven Bergwijn heeft zijn contract bij PSV tussentijds verlengd. De 20-jarige aanvaller tekende voor een jaar bij, tot medio 2022. Eerder zetten ook aanvaller Luuk de Jong en doelman Jeroen Zoet hun krabbel onder een nieuw contract in Eindhoven.

De geboren Amsterdammer Bergwijn verruilde in 2011 de jeugdopleiding van Ajax voor die van PSV. In 2014 debuteerde hij in de hoofdmacht in de bekerwedstrijd tegen Almere City. Afgelopen seizoen groeide de aanvaller uit tot vaste waarde in Eindhoven. Hij scoorde 8 keer in 32 competitieduels.

Bergwijn stond ook in de belangstelling van buitenlandse clubs en werd onder meer gelinkt aan Bordeaux, maar hij wil langer bij PSV blijven.

'Graag CL spelen met PSV'

"Er werd veel gesproken en gespeculeerd, maar ik had eigenlijk vanaf het begin al uitgesproken om sowieso nog een jaar te blijven. De trainer heeft veel vertrouwen in mij, we kunnen nog voor Champions League gaan en dat wil ik graag met PSV spelen."

John de Jong, momenteel technisch manager van PSV, is blij dat Bergwijn blijft. "Steven is in alle opzichten een voorbeeld voor hoe wij de ontwikkeling van een voetballer voor ogen hebben. We zijn blij dat ook hij nu in een vroeg stadium in de transferwindow aangeeft dat hij tevreden is hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl