PSV-trainer Mark van Bommel
NOS Voetbal

PSV in CL tegen FK Qarabag of BATE Borisov

PSV speelt in de play-offs voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League tegen FK Qarabag of BATE Borisov. Qarabag is de kampioen van Azerbeidzjan, BATE Borisov veroverde de titel in Wit-Rusland.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 21 of 22 augustus in Azerbeidzjan of Wit-Rusland, de return is een week later in Eindhoven.

Qarabag plaatste zich vorig seizoen als eerste Azerbeidzjaanse club voor de groepsfase van de Champions League. De club eindigde als laatste in een groep met AS Roma, Chelsea en Atlético Madrid. De Madrilenen werden wel twee keer knap op een gelijkspel gehouden.

BATE Borisov werd de afgelopen twaalf jaar kampioen van Wit-Rusland. In 2008 deed de club voor het eerst mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat lukte sindsdien nog vier keer.

In de Wit-Russische competitie gaat BATE Borisov ook dit seizoen weer aan de leiding. Na 17 van de 30 wedstrijden hebben ze zeven punten voorsprong op Dinamo Minsk.

Ajax naar Praag of Kiev

Als Ajax erin slaagt om Standard Luik te verslaan in de derde voorronde van de Champions League (dat tweeluik is op 7 en 14 augustus), treft het in de play-offs Slavia Praag of Dinamo Kiev. De Amsterdammers beginnen dan met een thuiswedstrijd.

Slavia Praag eindigde vorig seizoen op de tweede plek in Tsjechië en gaat daar nu met negen punten uit drie duels aan kop. Dinamo Kiev moest de landstitel in Oekraïne aan Sjachtar Donetsk laten, maar is dit seizoen ook goed begonnen met de maximale score na drie duels.

Vitesse tegen Maradona?

Ook voor de play-offs van de Europa League is de loting verricht. Als Feyenoord weet af te rekenen met met AS Trencin, wacht daarna een ontmoeting met Sturm Graz (Oostenrijk) of AEK Larnaca (Cyprus) voor een plek in de groepsfase. Sturm Graz werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Ajax.

Als het Vitesse lukt om FC Basel te verslaan, volgt daarna de winnaar van de wedstrijd Apollon Limassol (Cyprus)-Dinamo Brest (Wit-Rusland). Laatstgenoemde club stelde onlangs Diego Maradona aan als voorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl