De plek van het ongeluk
NOS NieuwsAangepast

Vliegtuigongeluk in Zwitserse Alpen eist 20 levens

Bij het ongeluk met een historisch vliegtuig in de Zwitserse Alpen zijn alle twintig inzittenden om het leven gekomen, hebben de autoriteiten in een persconferentie bekendgemaakt.

Aan boord van het toestel waren elf mannen en negen vrouwen, in de leeftijd tussen 42 en 84 jaar oud. Drie van de slachtoffers zijn afkomstig uit Oostenrijk, de rest komt uit Zwitserland. Ze hadden een pleziervlucht geboekt van Dübendorf naar Locarno en terug. Het bergen van de slachtoffers is nog aan de gang.

Het vliegtuig stortte gistermiddag neer op de flanken van de berg Piz Segnas, op een hoogte van 2540 meter.

Het vliegtuig is een Ju-52, een toestel dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Luftwaffe voor transporten en als bommenwerper. Later kwam het type ook voor in verschillende films.

Geen botsing

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk en het vaststellen daarvan wordt bemoeilijkt doordat het historische toestel geen zwarte doos heeft.

De autoriteiten zeiden dat er geen botsing in de lucht is geweest met een ander toestel of met bijvoorbeeld een kabel. Ook zijn er geen aanwijzingen dat het toestel in de lucht onderdelen heeft verloren. Er was ook geen sprake van vuur.

Of de hitte een rol heeft gespeeld, zoals in media is gesuggereerd, wordt onderzocht.

Zaterdagochtend stortte er ook al een klein vliegtuig neer in het kanton Nidwalden. Vier mensen uit een familie kwamen daarbij om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl