NOS Sport

Keijser en Paulis grijpen Europees goud in lichte dubbeltwee

Keijser en Paulis op overtuigende wijze naar EK-goud

Het eerste Oranje-roeigoud is binnen. Marieke Keijser en Ilse Paulis waren op de EK in Glasgow soeverein de beste in de lichte dubbeltwee, met een tijd van 6.57,35. Polen pakte het zilver op meer dan een seconde afstand, brons was er voor Zwitserland.

De Nederlandse roeiers dolven zaterdag al het nodige eremetaal, maar daar zat geen gouden plak tussen: drie keer brons, twee keer zilver.

Wilhelmus

Een dag later zorgden Keijser en Paulis ervoor dat het Wilhelmus alsnog klonk. Het duo startte rustig, maar het lage slaggemiddelde ten opzichte van de rest van het veld verraadde dat er meer in het vat zat.

Dat bleek ook in het tweede deel van de race, toen de Nederlandse boot soepel wegliep van de concurrentie. Vorig jaar moesten Keijser en Paulis - destijds voor het eerst samen in de boot - nog genoegen nemen met EK-zilver achter Polen, nu waren de rollen omgedraaid.

Keijser en Paulis met overmacht naar Europese titel: 'Dit was wel echt gaaf!'

Paulis vormde tot begin vorig jaar een uitermate succesvol duo met Maaike Head. Met Head werd ze onder meer olympisch kampioen in 2016, wat hen later dat jaar de titel Sportploeg van het Jaar opleverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl