Rafael van der Vaart bij zijn presentatie als speler van Esbjerg Robert Geerlings
NOS Voetbal

Van der Vaart: 'Esbjerg is waarschijnlijk mijn laatste club'

De kans dat Rafael van der Vaart ooit nog terugkeert in de eredivisie, lijkt verkeken. De 35-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij de Deense club Esbjerg fB en daar gaat hij waarschijnlijk zijn carrière beëindigen.

"Ik verwacht wel dat dit mijn laatste club is", vertelde Van der Vaart in Langs de Lijn. Om daar vervolgens toch aan toe te voegen: "Maar in het voetbal weet je het nooit."

De 109-voudig international had meerdere aanbiedingen. "PEC Zwolle was in de markt. Daar heb ik ook meegetraind. Het was een fantastische tijd bij een geweldige club. Maar ik heb toch besloten om dicht bij mijn gezin te blijven. Iedere dag op en neer rijden naar Zwolle is lastig."

Van der Vaart woont in Esbjerg, waar zijn vriendin en handbalinternational Estavana Polman al sinds 2013 speelt. Het leven in Denemarken bevalt goed. "Het is hier heel rustig. Er gebeurt niet zo veel", aldus Van der Vaart. "Ik kan hier fluitend over straat zonder dat iemand me aanspreekt."

'Jaartje lekker ballen'

Met de Tilburger John Lammers als trainer promoveerde Esbjerg vorig seizoen naar de hoogste divisie van Denemarken. Met twee punten uit vier wedstrijden verblijft de ploeg daar vooralsnog in de onderste regionen.

Van der Vaart wil Denemarken laten zien wat hij nog kan

Over zijn rol bij Esbjerg is Van der Vaart nuchter: "Ik wil nog een jaartje lekker ballen en die kans krijg ik hier. De trainer weet wat ik kan en wat ik niet kan. Het is een leuke club, alleen de punten ontbreken nog. Ik hoop dat ik daarvoor kan zorgen."

Van der Vaart: wil nog graag jaartje voetballen

STER reclame