NOS Nieuws

Motief schutter Las Vegas blijft onduidelijk

Het motief van Stephen Paddock, de man die vorig jaar vanuit het raam van zijn hotelkamer in Las Vegas 58 mensen doodschoot, blijft een raadsel. Dat is de eindconclusie van het politieonderzoek naar de zaak.

Bij de aanslag, op 1 oktober vorig jaar, opende de 64-jarige Paddock vanuit een raam op de 32ste verdieping van een hotel het vuur op festivalgangers. Behalve 58 doden vielen meer dan 800 gewonden.

Paddock pleegde zelfmoord vlak voor de politie zijn hotelkamer binnenviel. In de hotelkamer bleken meer dan twintig vuurwapens te liggen.

In mei gaf de politie beelden vrij van de inval in de hotelkamer:

Agenten vallen hotel binnen: 'o mijn god'

Uit het politie-onderzoek kwam Paddock naar voren als een "onopvallende man". Verder bleek dat hij in de twee jaar voor zijn daad 1,5 miljoen dollar had verloren en zou hij tekenen hebben vertoond van psychische problemen. Ondanks deze bevindingen is het niet duidelijk geworden waarom Paddock begon te schieten op de bezoekers van het country-festival.

De politie vond verder geen enkel bewijs voor een tweede schutter en er wordt ook niemand aangeklaagd voor medeplichtigheid. Ook de man die Paddock de munitie verkocht, gaat vrijuit.

Het onderzoek, dat duizenden manuren kostte, is hiermee afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl