Stephen Paddock, de dader van de aanslag in Las Vegas Twitter

Las Vegas-schutter Stephen Paddock had de afgelopen jaren veel geld verloren en was daardoor in een depressie geraakt. Dat zou kunnen verklaren waarom hij vorige maand besloot om vanuit zijn hotelkamer in Las Vegas het vuur te openen op festivalbezoekers. Dat heeft sheriff Joseph Lombardo in een interview gezegd met de lokale nieuwszender KLAS-TV.

De autoriteiten tasten in het duister over een motief. Het is de eerste keer dat de politie een mogelijke verklaring geeft voor het geweld.

Status

Volgens Lombardo vond Paddock zijn status heel belangrijk. Omdat hij met grote bedragen gokte, eiste Paddock dat hij ook als een belangrijk man behandeld werd in de casino's. Toen het geld op begon te raken, verloor hij zijn status als een groot gokker. "Dat kan effect hebben gehad op wat hij heeft gedaan."

Toch is Lombardo er allerminst zeker van dat Paddocks verlies bij het gokken de doorslag heeft gegeven. "Wat de reden is? We hebben daar nog geen goed antwoord op gekregen."

Paddock pleegde zelfmoord nadat hij 58 mensen had doodgeschoten en meer dan 500 mensen had verwond. Volgens onderzoekers had hij zijn actie goed en doordacht gepland. Hij wist het ook goed geheim te houden voor zijn omgeving.

STER reclame