Daley Blind
NOS Voetbal

B-keus Ajax onderuit tegen Wolfsburg

Twee dagen na de zege op Sturm Graz en vier dagen voor de confrontatie met Standard Luik heeft Ajax een 3-0 oefennederlaag geleden tegen VfL Wolfsburg. De Amsterdammers speelden zonder de spelers die woensdag nog een basisplaats hadden.

Bij rust was de stand 0-0 op het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord, een sportcentrum voor kinderen met een beperking, en na rust namen de Duitsers afstand via Ignacio Camacho, Daniel Ginczek en Admir Mehmedi afstand. Aan de laatste treffer ging een blunder van Maximilian Wöber vooraf. De Oostenrijker speelde te kort terug.

Blind valt uit

Onder anderen Donny van de Beek, woensdag nog gepasseerd, Daley Blind en Zakaria Labyad kwamen in actie voor Ajax. Blind liet zich na een botsing met Kostas Lamprou, die een basisplaats had, met rugklachten wisselen. Mitchel Bakker was zijn vervanger. Ook Rasmus Kristensen, Perr Schuurs, Siem de Jong, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Kaj Sierhuis hadden een basisplaats.

Wout Weghorst stond in de spits bij Wolfsburg, maar scoorde niet. Paul Verhaegh speelde bij Wolfsburg de eerste helft en Jeffrey Bruma alleen de tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl