ANP
NOS Voetbal

Ziyech staat met tegenzin rugnummer 10 af aan Tadic

Hakim Ziyech heeft met tegenzin zijn rugnummer afgestaan aan nieuwkomer Dusan Tadic, die vanaf dinsdag tegen Standard Luik met rugnummer 10 zal spelen. Ziyech moet zijn nummer afstaan en gaat met 22 op de rug spelen.

"Enkele weken geleden hebben wij het met Hakim en zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli besproken. Zij zijn het er niet mee eens", aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars.

"Toen er een kans was om Dusan Tadic naar Ajax te halen, bleek tijdens de gesprekken dat het zijn uitdrukkelijke wens was om met nummer 10 te spelen", verklaart Overmars de opmerkelijke wissel. "Daar heb ik toen mee ingestemd. In de tussentijd is geen transfer voor Hakim tot stand gekomen. En wij zijn blij dat hij hier nog speelt."

De eerste twee wedstrijden speelde Tadic met rugnummer 11.

ANP
Dusan Tadic viert zijn 2-0 tegen Sturm Graz

Afpakken

Ajax maakt er geen geheim van dat het 'afpakken' van het rugnummer Ziyech niet lekker zit, bevestigt Ajax aan de NOS.

"Hakim speelt nu met het nummer waarmee hij bij Ajax begon en de UEFA Europa League-finale haalde. Ik heb veel waardering voor de manier hoe Hakim hiermee om is gegaan."

Omdat Ziyech nu met rugnummer 22 gaat spelen, krijgt Benjamin van Leer - die dit seizoen in eerste instantie 22 had - nummer 16 toebedeeld.

"Fans die een shirt hebben gekocht met het oude rugnummer van Tadic of Ziyech mogen deze kosteloos ruilen", meldt Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl