Yvette Broch
NOS Sport

Handbalster Broch stopt per direct: 'Ik wil geen pijn meer voelen'

Handbalster Yvette Broch zet per direct een punt achter haar loopbaan. De 27-jarige cirkelspeelster stopt bij de Hongaarse topclub Györi en als international van het Nederlands team.

Broch zegt dat ze zich na het zware vorige seizoen niet meer kan opladen voor een nieuw jaar handbal op het hoogste niveau. "Ik wil mezelf niet meer pushen, ik wil geen pijn meer voelen", vertelt ze in gesprek met de NOS.

"De afgelopen drie jaar waren heel zwaar. Mentaal en ook echt fysiek. Maar m'n gezondheid gaat boven alles en m'n lichaam is nu aan rust toe", aldus Broch, die als zij dat zou willen nog wel zou kunnen terugkeren bij haar club.

"Györ houdt de deur wagenwijd voor me open, wil alles voor me doen. De club hoopt dat ik over een tijd weer terugkom. Ik ben heel dankbaar dat ze mij die optie geven, maar ik maak niet zo'n beslissing met het idee om vervolgens weer te gaan beginnen. Ik zeg nooit nooit. Maar op dit moment stop ik."

'Geweldige jaren'

"Als topsporter heb ik altijd alles gegeven en geweldige jaren gehad, met bijna alleen maar hoogtepunten. Mijn droomdoel was de Champions League winnen en die heb ik twee keer mogen winnen. Daar ben ik supertrots op."

De handbalsters vieren hun gewonnen bronzen medaille op het WK in Duitsland

Naast de meest prestigieuze clubprijs won Broch met de Hongaarse ploeg, waar ook opbouwspeelster Nycke Groot actief is, de afgelopen drie seizoenen ook de Hongaarse landstitel.

Met Oranje boekte de 118-voudig international successen op de WK's van 2015 (zilver) en 2017 (brons), op het EK van 2016 (zilver) en op de Olympische Spelen van 2016 (vierde plaats).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl