Nycke Groot haalt uit namens Györi ETO
NOS SportAangepast

Groot en Broch winnen Champions League met Györi ETO

De handbalsters Nycke Groot en Yvette Broch hebben met Györi ETO opnieuw de Champions League gewonnen. Net als vorig jaar was de Hongaarse club in de finale in Boedapest net iets te sterk voor HC Vardar uit Macedonië: 27-26 na verlenging.

Voor Györi was het al de vierde Europese hoofdprijs in korte tijd. Ook in 2013, 2014 en dus vorig jaar werd de Champions League een prooi voor de Hongaarse topclub, waarvoor de Oranje-internationals Groot en Broch sinds 2015 uitkomen.

Het scheelde niet veel of Györi was de titel kwijt. Met nog 21 tellen op de klok en met een vrouw minder op het veld keek de Hongaarse formatie tegen een 20-19 achterstand aan. Pas tien seconden voor het eind schoot Eduarda Amorim Taleska de gelijkmaker op het scorebord.

Nycke Groot en Yvette Broch nemen Vardar-speelster Andrea Penezic in de mangel

Halverwege de noodzakelijk geworden verlenging van tweemaal vijf minuten leidde Györi met 24-23, waarna Groot met haar achtste treffer van de wedstrijd de marge verdubbelde. Vanaf dat moment leek de Hongaarse ploeg de touwtjes vast in handen te hebben. Totdat Broch één minuut voor tijd tegen een tijdstraf opliep en Vardar tot 27-26 kon terugkomen.

Balverlies van Györi leidde daarna nog een snelle uitbraak van de Macedonische opponent in. In plaats van zelf te schieten passte Vardar-topscoorster Andrea Lekic (zes doelpunten) de bal naar Andrea Canadija, die haar inzet gekeerd zag worden door Eva Kiss die als vervangster van eerste doelvrouw Kari Aalvik Grimsbø de tweede verlenging voor haar rekening had genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl