Drie leden van Pussy Riot bij hun vrijlating
NOS Nieuws

Leden Pussy Riot bij vertrek uit gevangenis direct opnieuw vastgezet

Vier leden van de Russische activistische punkrockband Pussy Riot zijn direct na het verlaten van de gevangenis opnieuw vastgezet. Ze werden binnen enkele seconden na hun vrijlating in Moskou in een politiebusje gezet. De autoriteiten willen niet reageren op vragen van journalisten.

Bekijk hier beelden van de vrijlating en de daarop volgende arrestatie:

Leden Pussy Riot vrijgelaten en meteen weer aangehouden

De vier activisten waren tijdens de finale van het WK voetbal in Rusland het veld op gerend en hadden vandaag hun gevangenisstraf van vijftien dagen daarvoor uitgezeten. Bij de actie wisten twee activisten gekleed in ouderwetse politie-uniformen de middencirkel te bereiken. Ze wilden zo protesteren tegen president Poetin en mensenrechtenschendingen in Rusland.

Een lid van Pussy Riot wordt afgevoerd tijdens de WK finale

Onduidelijkheid over reden

Volgens Pussy Riot zijn ze nu opnieuw opgesloten op basis van een ander wetsartikel dat het verbiedt om openbare evenementen te organiseren zonder de autoriteiten van tevoren schriftelijk op de hoogte te stellen. Daarop zou een gevangenisstraf staan tot tien dagen. De protestbeweging zegt dat de leden tot morgenochtend vastzitten.

Of dat ook echt de reden voor de nieuwe aanhouding is, is nog onduidelijk. De autoriteiten zwijgen en een van de vastgehouden activisten, Pjotr Verzilov, twitterde eerder dat er geen nieuwe aanklachten waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl