NOS Wielrennen

Kruijswijk na vijfde plaats: 'Blij dat het erop zit, maar ik heb genoten'

Kruijswijk heeft genoten: 'Ben wel blij dat het erop zit'

In de schaduw van Tom Dumoulin heeft ook Steven Kruijswijk een uitstekende Ronde van Frankrijk gereden. De Brabander eindigde op de vijfde plaats, het beste resultaat in de Tour uit zijn carrière.

Kruijswijk is blij dat hij na de Alpen en de Pyreneeën ook de etappe over de Champs-Élysées heeft overleefd. "Voor mij is het altijd een pittig rondje, maar als je vijfde bent, is het heel mooi. Ik ben blij dat het erop zit, maar ik heb er wel van genoten."

Wat is het geheim van de Lotto-Jumbo-renner? "Ik probeer voor mezelf altijd de rust te bewaren en had vertrouwen in mezelf. Wat er ook gebeurt, ik wil het maximale eruit halen."

Gesink: 'We hebben nog een jaar om over 2019 na te denken'

Kruijswijk zal komende zaterdag al opstappen in de Clásica San Sebastián, daarna meldt hij zich eind augustus voor de start van de Ronde van Spanje. Of hij zich ook daar op het algemeen klassement zal richten, is volgens Kruijswijk nog even de vraag. "Dat weet ik nog niet, we gaan eerst kijken hoe goed ik me voel, daarna zien we wat er in het vat zit."

Mollema ook naar Vuelta

Net als Kruijswijk staat ook Bauke Mollema op 25 augustus in Málaga aan de start van de Vuelta a España. De klassementsrenner van Trek wil zich daar revancheren voor een teleurstellende Tour de France, waarin hij als 26ste is geëindigd.

Mollema gaat op naar de Vuelta: 'Voor ritzeges en als voorbereiding op WK'

Mollema: "Het was eigenlijk niet de bedoeling voor het klassement te gaan. Dit was niet de ideale voorbereiding die ik normaal zou willen hebben voor een grote ronde."

"We moeten even kijken hoe het gaat, normaal gesproken ga ik voor etappezeges", aldus de klimmer, die zich kan verheugen op negen aankomsten bergop in Spanje.

Mollema begon de Tour met de ambitie om een goed klassement te rijden. In de kasseienrit op zondag 15 juli kwam hij echter ten val. Mede daardoor moest de Nederlander in de Alpen meerdere keren passen, waardoor hij een goede eindklassering kon vergeten.

Bauke Mollema met Jon Izagirre en Magnus Cort Nielsen op weg naar de finish in Carcassonne

In de resterende etappes joeg Mollema vervolgens op een etappezege. Dichterbij dan een derde plaats in de vijftiende etappe kwam hij echter niet.

Het is de vierde keer dat de 31-jarige Mollema de Ronde van Spanje gaat rijden. Een dag droeg hij de rode leiderstrui, na de negende etappe in de editie van 2011. Dat jaar eindigde hij als vierde en won hij het puntenklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl