Jordy Clasie in actie tegen Levante

Feyenoord klopt Levante en kan zich richten op Johan Cruijff Schaal

Feyenoord heeft de generale repetitie voor de Johan Cruijff Schaal winnend afgesloten. In De Kuip klopten de Rotterdammers het Spaanse Levante met 2-1.

Naast de rentree van de van Southampton gehuurde Jordy Clasie viel met name de samenwerking tussen Steven Berghuis en Robin van Persie op in het oefenduel.

Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de tweede treffer. Van Persie stuurde Berghuis op de rand van buitenspel de diepte in. De aanvaller, die in de eerste helft al enkele kansen had gekregen, rondde bekwaam af.

Steven Berghuis

Kort na rust had Jens Toornstra de 1-0 op het bord gezet, op aangeven van de mee opgekomen Jeremiah St. Juste.

Levante maakte in de slotfase via Jason Remeseiro nog wel de aansluitingstreffer. Doelman Brad Jones, die met Justin Bijlow voor een plek onder de lat strijdt, voorkwam daarna de 2-2 door een kopbal van Erick Cabaco over te tikken.

Bij Feyenoord ontbraken onder anderen Yassin Ayoub (lies) en Nicolai Jörgensen (voet) met lichte blessures. De verwachting is dat zij op tijd fit zullen zijn voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, komende zaterdag.

Klaassen

Davy Klaassen speelde zondag 25 minuten mee bij Werder Bremen in de doelpuntloze oefenwedstrijd bij FC Groningen.

De voormalige speler van Ajax, deze week overgenomen van Everton, debuteerde vrijdag nog met de winnende goal in het treffen met Arminia Bielefeld (1-0).