PSV viert de overwinning op Valencia
NOS Voetbal

PSV sluit open dag af met knappe zege op Valencia

Op de foto met de kampioensschaal, de kleedkamer van de spelers zien en vooral: handtekeningen scoren. Tijdens de jaarlijkse open dag van voetbalclub PSV konden alle fans hun helden zaterdag een keer in het echt zien.

Ter afsluiting van de fandag speelde PSV in het Philips-stadion ook nog een oefenduel tegen Valencia, dat met 2-1 werd gewonnen.

Open dag PSV: handtekeningen en balletjes trappen

"Het is hartstikke leuk om die fans blij te maken", vertelde aanvaller Luuk de Jong 's middags. "Als je ze ziet glunderen, omdat ze met jou op de foto mogen: alleen maar mooi dat wij iets terug kunnen doen voor de fans. Ook al zijn het waarschijnlijk 500 handtekeningen in een uur."

Net als doelman Jeroen Zoet verlengde De Jong twee weken geleden zijn contract bij de club uit Eindhoven. "Geen buitenlands avontuur voor mij. Het was geen makkelijke keuze, maar de club gaf me veel vertrouwen en dat trok me over de streep om toch te blijven."

Luuk de Jong viert de openingstreffer tegen Valencia

Onder leiding van de nieuwe coach Mark van Bommel boekte PSV in oefenwedstrijden al goede resultaten: tegen Olympiakos werd het 4-0 en van Galatasaray werd met 3-1 gewonnen.

Dat bleek ook weer in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Valencia. Hoofdrolspelers waren De Jong en Gastón Pereiro, die beiden scoorden voor PSV. De Jong deed dat na een assist van Pereiro en de Uruguayaan benutte zelf een strafschop die De Jong had verdiend.

Tegen Valencia gaf Van Bommel zijn aanwinsten Denzel Dumfries, Nick Viergever en José Angelino een basisplaats in de defensie. Jorrit Hendrix, Pereiro en Rosario vormden het middenveld, Steven Bergwijn, Donyell Malen en De Jong stonden in de aanval.

Zaterdag opent PSV officieel het nieuwe eredivisieseizoen als bekerwinnaar Feyenoord op bezoek komt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl